Mortex versus beton ciré

waarom zo'n prijsverschil?

Hoewel de termen mortex en beton ciré vaak door elkaar gebruikt worden, zijn het toch twee verschillende producten. Beton ciré is gemaakt op basis van cement, terwijl er bij mortex ook kalk in verwerkt zit. Hierdoor heeft mortex vooral de voordelen van beton ciré maar minder nadelen.

Zo is mortex bij een dikte van 1mm al waterdicht, terwijl beton ciré nog een extra waterdichte afwerkingslaag nodig heeft. Ook is het een stuk flexibeler, hecht het bijzonder goed en kan het bijgevolg zonder problemen op de meeste ondergronden worden aangebracht.

Een nadeel is dat mortex moeilijker zelf aan te brengen is dan beton ciré omwille van de snelle droogtijd. Wilt u exact de look en de kleurschakeringen die u voor ogen hebt bekomen, dan laat u het product het best door een specialist plaatsen.

Net als beton ciré is het plaatsen van mortex erg arbeidsintensief waardoor ook het aantal werkuren bepalend zullen zijn voor de uiteindelijke prijs.

Bent u benieuwd hoeveel het zou kosten om uw badkamer of douchecel met mortex te bekleden? Geef ons dan de nodige gegevens door en wij maken met plezier een vrijblijvende offerte voor u op.

 

De keuze voor Mortex badkamer

Onze troeven

U hebt de knoop doorgehakt en bent helemaal overtuigd van de voordelen van mortex. Dan bent u bij ons Moriau aan het juiste adres. Wat kunt u van ons verwachten?

Gecertificeerde vakmannen met de nodige ervaring en kennis.
Gecertificeerde vakmannen met de nodige ervaring en kennis.
Een eindresultaat volledig volgens uw wensen wat betreft kleur, schakeringen en structuur.
Een eindresultaat volledig volgens uw wensen wat betreft kleur, schakeringen en structuur.
100% waterdichte oppervlakken en een naadloos geheel.
100% waterdichte oppervlakken en een naadloos geheel.
Een verzorgde afwerking en degelijk advies betreffende het onderhoud.
Een verzorgde afwerking en degelijk advies betreffende het onderhoud.
De factoren die

de prijs bepalen

Vakmanschap heeft zijn prijs, maar u krijgt er wel een prachtige, unieke én duurzame badkamer voor terug. Zoals reeds gezegd is het plaatsen van mortex (en beton ciré) erg arbeidsintensief omdat het volledig met hand en spatel aangebracht wordt. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe meer werkuren uiteraard.

Er zijn echter nog meer elementen die de prijs mee bepalen.

  • De staat van de ondergrond.
  • Het aantal lagen mortex.
  • Het type gebruikte korrel.
  • De gewenste kleur en eventuele schakeringen.
  • De gewenste structuur.
  • De eindafwerking (beschermingslaag)
  • De locatie waar de mortex geplaatst dient te worden.
  • De moeilijkheidsgraad van de afwerking. (veel hoeken en kantjes of een effen muur)
  • De eventuele voorbereidende werkzaamheden.

Wenst u graag een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen dan langs om de huidige situatie te bekijken en uw wensen te bespreken. Hierna maken we een vrijblijvende, gratis offerte op maat voor u op.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!