Mortex badkamers Oost-Vlaanderen

Wenst u graag uw badkamer te verbouwen of te renoveren en denkt u hierbij aan mortex? Dan moet u beslist bij Patrick Moriau zijn. Doordat hij zich uitsluitend focust op badkamers is hij dé specialist in West- en Oost-Vlaanderen die uw badkamer een perfecte, waterdichte behandeling geeft. Bij Patrick bent u verzekerd van een optimale afwerking voor een zeer goede prijs/kwaliteit.

Waarom voor Patrick Moriau kiezen?

Wij behandelen badkamers in heel Oost-Vlaanderen. Nieuwbouw, verbouwingen of renovaties: u kunt steeds met uw project bij ons terecht. Wanneer u een mortex badkamer overweegt, komen wij steeds bij u langs om de huidige situatie te bekijken en de mogelijke opties te bespreken. Wij luisteren naar uw wensen en verwachtingen en geven u correcte informatie inzake voor- en nadelen, prijs, enz…

Door onze jarenlange vakkennis kunnen we aan de hand van al deze gegevens een vrij correcte offerte opmaken zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u de eindfactuur in handen krijgt. Wij houden ons aan onze belofte qua planning en tijdsduur, zodat eventuele andere werken niet in het gedrang komen.

Wat is mortex?

Mortex is een Belgische uitvinding die zowel om zijn technische kwaliteiten als om zijn decoratieve voordelen door heel wat architecten en aannemers aanbevolen wordt. De look doet wat denken aan beton ciré, maar de samenstelling is nét iets anders. Terwijl beton ciré uit cement bestaat, is mortex vervaardigd uit minerale kalk, wat het product iets zachter maakt. Hierdoor doet het ook wat denken aan tadelakt, dat vervaardigd is uit 100% natuurlijke hydrataatkalk. Op de website van mortex zelf omschrijft men hun product als: ‘Een minerale micro-mortel die zich aan alle vormen en oppervlakken aanpast.’ Mortex is volledig naadloos en waterdicht. Dankzij zijn samenstelling van korrels uit kalk en cement, een mengvloeistof en kleurstof kun je eindeloos spelen met kleuren, tinten, vormen, texturen, effecten…

Wat is het verschil met beton ciré?

Hoewel mortex en beton ciré heel erg op elkaar lijken, zijn er toch enkele wezenlijke verschillen die we hier graag even willen verduidelijken. Want wanneer gebruik je nu mortex en/of beton ciré?

Beton ciré is een cementmortel die na droging en afwerking een steenachtige look heeft. Het is een mengsel van cement en kunsthars. Na het aanbrengen dient het echter afgewerkt te worden met een zogenaamde afwerklaag voor een optimaal visueel en waterdicht resultaat. Het droogt ook een stuk trager uit dan mortex.
Mortex bevat geen kunsthars en is al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht. Het heeft dus geen extra afdichtende laag tegen water nodig.

De voordelen van mortex

Doordat mortex heel wat voordelen heeft, wordt het steeds populairder. Je kunt er namelijk alle kanten mee op:

  • Een laag van 1mm dikte is al volledig waterdicht, wat vooral bij verbouwingen erg handig kan zijn.
  • Bij het aanbrengen van mortex, verkrijg je geen naden wat vuilophoping voorkomt.
  • Mortex is ontzettend veelzijdig qua look en stijl en past in nagenoeg elk interieur.
  • Je hebt een eindeloze mogelijkheid aan kleuren: van strak wit of zwart tot fancy rood of zelfs grasgroen.
  • Het heeft een robuust uiterlijk en is een uitstekend alternatief voor een betonnen vloer.
  • Het heeft een grote druksterkte en slijtvastheid.
  • Het kan gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • Het hecht zich vlot aan alle mogelijke ondergronden. Door zijn flexibiliteit past het zich makkelijk aan aan de reeds aanwezige bouwmaterialen.
  • Het heeft een natuurlijke look waarvan de textuur doet denken aan steen. Hierdoor krijg je een warm en sensueel resultaat bij het aanraken.
  • Je kunt niet alleen spelen met verschillende kleuren, maar ook met texturen, motieven, schakeringen,…
  • Mortex is uiterst duurzaam en tijdloos.
  • Het wordt vervaardigd in België en bestaat voor 95% uit natuurlijke producten. Bovendien kan het kleurpigment ter plaatse door de plaatser worden toegevoegd. Hierdoor is het een erg milieuvriendelijk product.

Zijn er ook nadelen?

De eerlijkheid gebiedt ons om ook de nadelen van mortex mee te geven. Zo is het niet de goedkoopste oplossing en is het zeer moeilijk om zelf aan te brengen. Het droogt erg snel waardoor je veel meer schakeringen gaat krijgen. Bij het aanbrengen van beton ciré heb je meer tijd waardoor je als doe-het-zelver het oppervlak een rustigere look kan geven. Daarom is het altijd aan te raden om voor het plaatsen van mortex de hulp van een specialist in te roepen.

Nog enkele nadelen zijn:

  • Mortex is hard, maar niet krasvrij.
  • Het aanbrengen van mortex is vrij arbeidsintensief.

Hoe uw mortex badkamer onderhouden?

Het onderhoud van mortex is vrij eenvoudig en vergt nauwelijks tijd en werk. Aangezien dit product gemaakt is op kalkbasis komt het onderhoud ongeveer overeen met dat van een natuurstenen vloer. Gebruik daarom geen zure reinigingsproducten!

Smeer het oppervlak regelmatig in met daarvoor geschikte olie of was om de natuurlijke look te behouden. In douches is het belangrijk om kalkaanslag en zeepresten regelmatig te verwijderen met een mengsel van 1/3 witte azijn en 2/3 warm water. Laat dit vijf minuutjes indringen en spoel vervolgens af met water.

Hoeveel kost mortex?

Aangezien mortex erg arbeidsintensief is, kruipt er heel wat tijd in het plaatsen ervan. Dit speelt natuurlijk een rol bij de berekening van de totale kostprijs. Maar er zijn uiteraard meer elementen die de prijs mee bepalen.

  • De staat van de ondergrond. Hoewel mortex zich aan alle mogelijke ondergronden hecht, willen we uiteraard een zo vlak mogelijk resultaat bekomen.
  • Het aantal lagen mortex. Soms zijn er meerdere lagen nodig om het gewenste effect te bekomen. Zo bestaat mortex uit verschillende korreldiktes. De waterdichte laag bereik je met de grofste korrel. Wil je echter een specifieke kleur of kleurschakering, dan kan er een extra laag met een fijnere korrel aangebracht worden. De fijnere korrels gebruik je met anderen woorden voor de decoratieve lagen.
  • Het type gebruikte korrel.
  • De gewenste kleur en eventuele schakeringen.
  • De gewenste structuur.
  • De eindafwerking met al dan niet een extra beschermingslaag.
  • De moeilijkheidsgraad van de afwerking. Veel hoeken en kantjes vergen meer tijd dan een mooie effen muur)
  • De eventuele voorbereidende werkzaamheden.

Voor het uitwerken van natte / technische ruimtes zoals doucheruimtes, zal de prijs dus al snel oplopen tot een paar 100 euro/m². Hou er rekening mee dat mortex een ambachtelijk product is dat met de juiste zorg en de nodige vakkennis moet geplaatst worden om een mooi en duurzaam, maar vooral waterdicht resultaat te bekomen.

Eindeloze toepassingen

Door zijn waterdichtheid wordt mortex vooral geassocieerd met badkamers, maar het product is veel te veelzijdig om het enkel hiervoor toe te passen. Mortex biedt echt onuitputtelijke mogelijkheden voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties. Dankzij de vele voordelen wordt het door zowat het hele huis gebruikt. Van vloer- en muurbekleding tot trappen en zelfs meubels.

Mortex past ook werkelijk bij alle mogelijke materialen, afhankelijk van welke stijl je er aan geeft. Zo vind je mortex vloeren in moderne villa’s, maar evengoed een trap uit mortex in een landelijke hoeve of een mortex meubel in een authentieke, statige burgerwoning.

Bent u overtuigd van de voordelen van mortex en wenst u voor de renovatie van uw badkamer ook gebruik te maken van dit veelzijdige product? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Bij Patrick Morieau kunt u terecht voor badkamers in mortex in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!