Mortex badkamers West-Vlaanderen

Heeft u bouw- of verbouwplannen en zoekt u nog een specialist in het plaatsen van mortex badkamers in West-Vlaanderen? Dan bent u bij Patrick Moriau beslist aan het goede adres. In het segment van mortex focussen we ons uitsluitend op badkamers waardoor we het nodige vakmanschap in huis hebben om uw badkamer een perfecte, waterdichte behandeling te geven in de exacte look zoals u het voor ogen had. Patrick Moriau te West-Vlaanderen is uw garantie voor een optimale afwerking tegen de beste prijs/kwaliteit.

Onze troeven

Wij behandelen badkamers in heel Oost- en West-Vlaanderen en hebben hierin reeds jarenlange ervaring. Nieuwbouw, verbouwingen of renovaties: of het nu om een groot of klein project gaat, wij staan steeds voor u paraat en nemen met veel plezier uw badkamer onder handen. We komen steeds eerst bij u langs om de huidige situatie te bekijken, de nodige opmetingen te doen en uw wensen en budget te bespreken. Tegelijk geven we u, indien gewenst, de nodige tips en advies.

Eens wij alle noodzakelijk informatie hebben kunnen we u, dankzij onze jarenlange vakkennis in het plaatsen van mortex badkamers, een redelijke concrete offerte aanbieden, rekening houdend met de verschillende variabelen zoals het aantal werkuren en de eindafwerking. Zo komt u aan het einde van de rit niet voor een financiële verrassing te staan.

Wij dragen klantvriendelijkheid en een goede communicatie hoog in het vaandel en houden ons dan ook steeds aan de beloofde planning en tijdsduur, zodat eventuele andere werken niet in het gedrang komen.

Wat is mortex?

Mortex werd 40 jaar geleden ontwikkeld door de Belgische firma Beal. Het is een steeds populairder wordend product dankzij zijn technische kwaliteiten en decoratieve voordelen. Heel wat architecten en aannemers raden mortex tegenwoordig aan hun klanten aan. Het valt te vergelijken met beton ciré, tadelakt en microtopping, maar de samenstelling is nét iets anders en het heeft net iets meer voordelen.

Op de website van mortex zelf omschrijft men hun product als: ‘Een minerale micro-mortel die zich aan alle vormen en oppervlakken aanpast.‘ Mortex bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Het is een poeder bestaande uit korrels dat aangemaakt moet worden met een speciale vloeistof. Mortex is volledig naadloos en waterdicht en de keuze in kleuren, vormen, texturen en effecten is eindeloos.

Vaak verward met beton ciré.

Hoewel mortex en beton ciré heel erg op elkaar lijken, mogen ze niet met elkaar verward worden. Beide producten hebben enkele wezenlijke verschillen die we hier graag even willen verduidelijken.

Om te beginnen is beton ciré een cementmortel die na droging en afwerking een steenachtig look heeft. Het is gemaakt van een mengsel van cement en kunsthars. Beton ciré is, in tegenstelling tot mortex, niet waterdicht. Voor een optimaal visueel en waterdicht resultaat dient het afgewerkt te worden met een extra afwerklaag.

Mortex is een mix van cement en kalk en bevat geen kunsthars. Het is al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht. Het heeft dus geen extra afdichtende laag tegen water nodig.

De voordelen van mortex

Mortex heeft heel wat voordelen en krijgt steeds vaker de voorkeur op zijn concurrenten. Zeker in vochtige ruimtes is het een aanrader. Maar ook in de rest van uw woning is mortex een grote meerwaarde. Graag sommen we de vele voordelen even voor u op:

 • Al volledig waterdicht met een laag van 1mm dikte. Dit kan vooral bij verbouwingen erg handig zijn.
 • Geen naden zoals bij tegels, dus geen ophoping van bacteriën en vuil en dus ook gemakkelijk te onderhouden.
 • Ontzettend veelzijdig qua look en stijl en passend in elk type interieur.
 • Een ruim gamma een kleurmogelijkheden: van strak wit of cementgrijs tot warm bruin of een gele accentmuur.
 • Robuust qua uiterlijk en een uitstekend alternatief voor een betonnen vloer.
 • Een grote druksterkte en slijtvastheid.
 • De combinatie met vloerverwarming is mogelijk. Een absoluut pluspunt gezien vloerverwarming steeds populairder wordt.
 • Een vlotte hechting aan alle mogelijke ondergronden. Flexibel en daardoor makkelijk aanpasbaar aan reeds aanwezige bouwmaterialen.
 • De look doet denken aan natuursteen waardoor je een warm en natuurlijk resultaat verkrijgt.
 • Ook diverse texturen, motieven en kleurschakeringen behoren tot de mogelijkheden.
 • Duurzaam en tijdloos.
 • Milieuvriendelijk doordat het vervaardigd wordt in België en voor 95% uit natuurlijk producten bestaat. Het kleurpigment kan ter plaatse door de plaatster toegevoegd worden waardoor er geen verspilling optreedt.

Zijn er ook nadelen?

We kunnen hier nu een heel verkoopspraatje houden en het enkel over de voordelen van mortex hebben, maar uiteraard heeft het product ook een aantal nadelen. In onze ogen wegen ze echter niet tegen de voordelen op, maar we zetten ze toch graag even voor u op een rijtje.

 • Mortex is behoorlijk arbeidsintensief en is duurder dan beton ciré.
 • Zelf mortex aanbrengen valt niet aan te raden. Het product droogt namelijk erg snel waardoor je als onervaren doe-het-zelver te weinig tijd hebt om de juiste look te creëren en je teveel schakeringen zult krijgen. Het is dus aan te raden om voor de plaatsing een vakman in te schakelen, wat de kostprijs uiteraard ook wel weer omhoog brengt.
 • Mortex mag dan wel bekend staan als hard en slijtvast, het is niet krasvrij.

Het onderhoud van mortex

Mortex is vrij eenvoudig te onderhouden en vergt nauwelijks tijd en werk. Wanneer we uw badkamer van mortex in West-Vlaanderen komen voorzien, geven we u steeds de nodige aanwijzingen mee zodat uw badkamer er jarenlang als nieuw blijft uitzien.

Aangezien mortex gemaakt is op kalkbasis komt het onderhoud ongeveer overeen met dat van een natuurstenen vloer. Gebruik daarom geen zure reinigingsproducten!

Smeer het oppervlak regelmatig in met een olie of was van het merk Beal om de natuurlijke look te behouden. In douches is het belangrijk om kalkaanslag en zeepresten minstens wekelijks te verwijderen met een mengsel van 1/3 witte azijn en 2/3 warm water. Laat dit vijf minuutjes indringen en spoel vervolgens af met water.

Mortex West-Vlaanderen: de kostprijs

Doordat het plaatsen van mortex behoorlijk wat tijd vergt, kruipen hier heel wat werkuren in. Dit speelt natuurlijk een rol bij de berekening van de totale kostprijs. Maar ook met volgende elementen dienen we rekening te houden bij het opmaken van een correcte offerte:

 • Moeten er eventuele voorbereidende werkzaamheden gebeuren?
 • Hoe is de staat van de ondergrond? Is deze vlak of dient er nog wat kap- en schuurwerk te gebeuren? Hoewel mortex zich aan alle mogelijke ondergronden hecht, heeft het uiteraard geen zin om een superdikke laag te plaatsen omdat de ondergrond vol oneffenheden zit.
 • Hoeveel lagen mortex moeten er aangebracht worden? Mortex bestaat uit verschillende korreldiktes. De onderste, waterdichte laag wordt bereikt door het gebruik van de grofste korrel. Wilt u daarna nog een specifieke kleur of schakering, dan kunnen we één of meerdere extra lagen met een fijnere korrel aanbrengen. In principe heb je dus steeds een technische laag met eventueel een bijkomende, decoratieve laag.
 • Wat is het type gebruikte korrel?
 • Welke kleuren, schakeringen en eventuele texturen wenst u?
 • Wenst u een extra beschermingslaag?
 • Wat is de oppervlakte van de te behandelen laag en is deze eenvoudig te bereiken?
 • Gaat het om een oppervlak dat voornamelijk recht is, of moet er rekening gehouden worden met veel hoeken en kantjes?

Voor het uitwerken van bijvoorbeeld doucheruimtes, zal de prijs al snel oplopen tot een paar 100 euro/m², maar dan bent u ook zeker van een goede kwaliteit en jarenlang zorgeloos douchen. Hou er rekening mee dat mortex een ambachtelijk product is dat met de juiste zorg en de nodige vakkennis moet geplaatst worden om een mooi, duurzaam en vooral waterdicht resultaat zonder naden te bekomen.

Eindeloze toepassingen

Door zijn waterdichtheid wordt mortex vooral geassocieerd met badkamers, maar hiermee zou je het product tekort doen. Mortex biedt bijna onuitputtelijke mogelijkheden voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties. Dankzij de vele voordelen wordt het door zowat het hele huis en bij hele diverse interieurstijlen gebruikt. Van strakke vloer- en muurbekleding in moderne villa’s tot warmbruine trappen in een authentieke, statige burgerwoning of een matgrijze meubelbekleding in een landelijke hoeve.

Bent u overtuigd van de voordelen van mortex en wenst u voor de renovatie van uw badkamer ook gebruik te maken van dit veelzijdige product? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Bij Patrick Morieau kunt u terecht voor badkamers in mortex in heel Oost- en West-Vlaanderen.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!